Ziua 3 – caravana trece Dunărea

Ziua cu numărul trei din Porsche Performance Drive 2012 presupune parcurgerea distanţei dintre Varna şi Bucureşti. Echipele au deja experienţa zilei precedente şi sunt pregătite să abordeze etapa cu strategii noi.

În timp ce echipele României speră că vor putea beneficia de avantajele terenului propriu – vorbim totuşi de un traseu care îi conduce în inima Bucureştiului, pe o vreme caniculară şi în celebrul trafic din capitală – echipele adverse pun la punct strategii menite să reducă din consum. Echipa vecinilor unguri a încercat să facă economie împingând maşina în parcare şi în vamă – stârnind astfel râsetele colegilor, echipa din Cehia a renunţat la aerul condiţionat, iar vecinii de la sud (bulgarii) sperând să obţină un avantaj au ales, în ziua precedentă, o rută ocolitoare – cu “doar” 120 km – pierzând astfel orice şansă de a căştiga concursul, ca să nu mai vorbim de turci care “au scurtat drumul” pe la Constanţa!

După cum vă puteţi imagina spiritele s-au încins destul de mult, lupta e strânsă şi încrâncenată.

La fel ca în ziua precedentă, prima manşă a fost de la Varna pâna la vama cu România, unde echipele şi-au putut aduna forţele, pornind apoi în trombă (dar cu ochii pe consum şi pe cronometru!! ) de la Giurgiu către Bucureşti. Surpriza (sau legea avantajului unor drumuri familiare şi a unui trafic cu care s-au învăţat) a făcut ca echipele noastre să reuşească de această dată să ajungă la timp la locul de întâlnire – deci nu au mai primit penalizări.

Ca nişte gazde primitoare, chiar dacă nu i-am întâmpinat cu pâine şi sare, le-am oferit ocazia participanţilor la caravană să viziteze Casa Poporului. Uimirea şi admiraţia lor pentru oraşul nostru ne-a adus o mare bucurie. Iar cel mai mare motiv de bucurie a fost ca echipa România 2 (noi susţinem ambele echipe şi ne–am fi bucurat la fel de mult pentru oricare dintre ele) să fie declarată câştigătoarea etapei.

Noi – cei de la Porsche Club – ne grăbim să mergem să ne întalnim cu ei, vom petrece seara din Bucureşti împreună şi vom încerca să le dăm echipelor noastre sfaturi pentru a reuşi să câştige competiţia, până la urmă noi suntem fanii cei mai înfocaţi ai mărcii, iubim maşinile Porsche şi le conducem în fiecare zi. Aşa că nimeni nu le cunoaşte mai bine ca noi.

Vom reveni mâine cu detalii despre ce mai face caravana Performance Drive.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress